10 sfaturi pentru un blogger la inceput de drum

Cu o experienta inca din 2014, nu ma declar un expert, dar pot spune ca am un cuvant de spus atunci cand vine vorba de web site-uri online, mai ales cand vine vorba de bloguri online, tin sa precizez ca am avut si inca mai detin bloguri si site-uri ce au peste 1000 vizitatori zilnic, unul dintre ele ajunge si pe la 10.000.

Totusi, nu sunt aici pentru a va spune ce am eu si pentru a ma lauda, sunt aici pentru a-ti impartasii cateva dintre lucrurile care au stat la baza a ceea ce am creat eu, si dupa cum v-am spus, a avut succes.

In articolul de astazi am sa va prezint 10 sfaturi pe care le puteti lua in considerare daca sunteti blogger la inceput de drum.

 1. Continutul de calitate este cheia succesului – Fie ca esti la inceput, sau vezi ca lucrurile nu prea mai merg bine pe site, ar trebuii sa te gandesti la continutul de pe site, acesta este mai important decat design-ul si vizitatorii vin pentru el.
 2. Daca pleci cu gandul de a face bani de la inceput, lasa-te! – Da, se pot monetiza usor blogurile, insa trebuie munca foarte multa, daca tu crezi ca poti face bani doar din stat, fara a misca un deget, este complet gresit, pentru a face bani trebuie sa treaca timp, sa investesti energie in ceea ce faci sa iti placa, este foarte important sa iti placa ceea ce faci.
 3. Trebuie sa stii despre ce scrii – Poti face un blog personal, un fel de jurnal, dar trebuie sa fie interesant, de asemenea poti face un blog pe nisa, de exemplu, auto, it/tech, etc. Ideea este sa nu faci o ciorba din toate acestea, respecta aceasta regula, va ajuta mult pe viitor, vei avea un blog organizat si bine pus la punct.
 4. Nu te lasa – Stiu, la inceput vei avea un entuziasm foarte mare, esti pornit la drum, spui ca nu vrei bani acum, faci ca iti place si pe viitor daca iti pica ceva nu te deranjeaza, totusi, vei vedea ca vei fi abordat de ganduri “rele”, trebuie sa te linistesti, sa respiri usor si sa intelegi ca ceea ce faci este ceea ce iti place si daca vrei sa ajungi undeva trebuie sa nu te lasi. Acest sfat este important, orice pauza inseamna timp pierdut, nu lasa mai mult de 2/3 zile blogul neactualizat, cititorii tai nu te vor mai vizita si vei pierde. Eu am patit asta!
 5. Spam-ul nu ajuta – Probabil te gandesti sa abordezi exagerat persoanele pentru a te urmari, insa acest lucru nu ajuta, spam-ul pe mail, distribuirea pe facebook prea agresiva nu ajuta. Pentru a intelege bine acest aspect, te rog sa te pui in locul celor ce iti vor primi mesajele in format spam. Nu, trebuie ca invitatia spre blogul tau sa fie ca un cadou ce trebuie deschis, ca o necesitate, intelegi tu.
 6. Ajuta alti bloggeri – Stiu ca iti va place sa fii ajutat, dar se pare ca si tu esti pe un drum bun, mai ales pentru ca ai ajuns sa citesti acest articol. Ajuta alti bloggeri cu cunostintele acumulate, vei atrage atentia si la randul tau vei fi ajutat. Karma!
 7. Respecta-ti cititorii – Un lucru extrem de important este sa iti respecti cititorii, nu posta doar de dragul de a posta, articole fara noima, raspunde la comentarii frumos si ajuta daca se cere acest lucru. Te va ajuta pe viitor!
 8. Invata SEO – Daca vrei sa fii pozitionat pe bun merit in Google e bine sa ai si site-ul optimizat pentru motoarele de cautare, acest lucru se numeste SEO, voi posta un articol dedicat si in acest caz.
 9. Si offline-ul ajuta – Da, in caz de nu stiai, prin reclama offline poti avea succes online, invita-ti prietenii, cunostintele pe blogul tau, restul vine de la sine, daca le place il vor vizita frecvent, daca nu, cere un feedback si respecta parerea acestora.
 10. Nu grabi lucrurile – Un blog are nevoie de timp, nu grabi lucrurile, nu te lasa, nu te descuraja, chiar daca a trecut un an si nu depasesti pragul asteptat, continua munca. Vei vedea ca vei avea succes!

Acesta a fost articolul meu, respecta aceste sfaturi si vei avea parte de un blog bun ce va avea succes, ai grija ce postezi, continutul este cea mai importanta parte din orice site/blog.

De asemenea, asteptam parerile tale la rubrica de comentarii, o zi buna si productiva iti doresc!

1 Comment
 1. […] Este la îndemâna oricui să lanseze propriul blog. Nici nu este nevoie de o mare investiție, chiar dacă vrei să faci totul profesional. Ai nevoie de un domeniu web (de preferat .ro, costă până în 10 euro + TVA / an), de un pachet de găzduire web (chiar și de la 1 euro / lună) și de o platformă web – de preferat WordPress. Dacă te chinuiești puțin, poți face totul pe cont propriu, fără a mai plăti pentru programare și web design, căci există în prezent teme și resurse ce pot fi adaptate flexibil la conceptul tău web. Ceea ce contează mai departe cel mai mult este oricum conținutul și nu designul în sine. Prin conținut, ne referim la text în special, dar și la fotografii și video-uri (mai ales pentru propagarea pe YouTube, Facebook, Instagram). […]

Leave a reply

ReviewHosting