Cum alegi cea mai bună platformă de blogging in 2020

Doriți să vă începeți propriul blog, dar nu vă puteți da seama cum să alegeți cea mai bună platformă de blogging?

Într-adevăr, este o alegere grea, deoarece există mai multe platforme de bloguri.

Cum aflați care este cea potrivită pentru dumneavoastră?

În acest articol vă vom ajuta să alegeți cea mai bună platformă de blogging trecând prin argumente pro și contra pentru cele mai populare site-uri de blogging.

Iată care sunt platformele populare de blogging despre care vom discuta în acest articol. Dacă sunteți interesat de o anumită platformă puteți da click pe link pentru a sări mai departe în articol.

 1. WordPress.org
 2. Constant Contact Website Builder
 3. Gator
 4. WordPress.com
 5. Blogger

Alegerea celei mai bune platforme de blogging – ce căutați?

Înainte de a vă afunda în listă, este util să știți ce căutați într-o platformă de blogging

Ca începător, veți dori o platformă de blog care este ușor de configurat, are o curbă de învățare scăzută și nu necesită abilități de codare.

De asemenea, va trebui să vă gândiți la ce tip de blog doriți să creați, acum și pe viitor.

Pe măsură ce blogul dumneavoastră crește, este posibil să doriți să schimbați aspectul site-ului dumneavoastră și să adăugați mai multe funcții pentru publicul aflat în creștere. Asta înseamnă că este important să alegeți o platformă de blog care să fie flexibilă, cu spațiu necesar pentru creștere.

Pornirea cu o platformă greșită poate face foarte dificilă schimbarea ei mai târziu.

Să comparăm cele mai bune platforme de blog pentru începători.

1.WordPress.org

WordPress.org este cel mai popular software de blogging din lume. Început în 2003, WordPress deține ca CMS – Content Management System – acum peste 30% din totalitatea site-urilor de pe internet.

Notă!

Este ușor să confundați WordPress.org cu WordPress.com, care este un serviciu de blog hosting, menționat mai târziu în această listă. 

WordPress.org este o platformă de bloguri gratuite, care vă permite să vă construiți site-ul sau blogul în câteva minute.

Este o soluție găzduită de sine stătătoare, ceea ce înseamnă că va trebui să vă înscrieți la un furnizor de host WordPress. 

WordPress este o opțiune excelentă dacă doriți să aveți un control deplin asupra viitorului blogului dumneavoastră.

Pro:

 • WordPress.org vă oferă control asupra fiecărui aspect al site-ului dumneavoastră web . 
 • Vă puteți dezvolta blogul și puteți adăuga alte funcții suplimentare, precum, forumuri, magazin online și abonament plătit. Acest lucru face ca WordPress să fie cea mai bună platformă de blogging dacă se dorește monetizarea acestuia.
 • Există mii de teme gratuite disponibile pentru WordPress. Acest lucru vă permite să creați un site web frumos, care se va diferenția de celelalte bloguri. 
 • De asemenea, veți avea acces la mai mult de 54.000 de plugin-uri gratuite.Aceste Plugin-uri sunt în esență niște aplicații pentru blogul dumneavoastră WordPress care vă permit să adăugați diferite funcții, precum formularele de contact, galerii etc.
 • WordPress este search engine friendly. Puteți crea cu ușurință URL-uri, categorii și etichete SEO friendly pentru postările dumneavoastră. În plus, există un număr mare de plugin-uri SEO excelente pentru funcțiile suplimentare.

Contra:

 • Procesul de gestionare a propriului site web vine însoțit de o mică curbă de învățare.
 • Va trebui să vă gestionați propriile copii de rezervă și securitatea.

Costuri:

Software-ul WordPress este oferit gratuit, însă va trebui să aveți un nume de domeniu și un host, lucruri care implică niște costuri destul de mici.

Numele de domeniu și hostul sunt necesare pentru a începe orice tip de site, nu doar un blog sau orice alt site web pe WordPress.

 

2.Constant Contact Website Builder

Constant Contact Website Builder este un constructor de site-uri web bazat pe A.I. care vă permite să creați un blog gratuit, un site web de afaceri sau chiar un magazin online în câteva minute.

Puteți începe cu colecția lor de template-uri și vă puteți personaliza design-ul site-ului, folosind o interfață ușor de utilizat de tip drag and drop. 

De asemenea veți avea acces și la alte tool-uri cum ar fi un custom logo maker, o bibliotecă profesională cu peste 550.000 imagini, dar și multe altele.

Pro:

 

 • Website builder ușor de folosit, de tip drag and drop care nu necesită abilități tehnice.
 • Configurare rapidă și ușoară deoarece Constant Contact vă va oferi acces la hostul lor.
 • Un plan gratuit foarte generos care vă permite să încercați serviciul și chiar să construiți un magazin e-commerce înainte de a cumpăra.
 • Domeniul gratuit și certificatul SSL gratuit sunt incluse cu toate planurile plătite.

 

Contra :

 • Ecosistemul pentru developeri este mic, deci nu există la fel de multe plugin-uri de la terți precum oferă WordPress.
 • Integrarea este limitată cu platformele terțe.
 • Exportul site-ului dumneavoastră web de la Constant Contact website builder către o altă platformă este dificil.

Costuri :

Constant Contact website builder oferă un plan gratuit foarte generos care vă permite să creați un blog, un site web și chiar un magazin e-commerce.

Puteți face upgrade la planul Starter pentru 10$ pe lună, ceea ce vă oferă acces la un nume de domeniu personalizat gratuit, certificat SSL gratuit, dar și alte funcții puternice ale platformei, alături de asistență telefonică, ceea ce reprezintă un mare plus, având în vedere că ceilalți website builders nu oferă asistență telefonică.

Planul de afaceri, care costă 20$ pe lună vă oferă acces la funcții avansate legate de comerțul electronic.

Dacă sunteți o firmă mică care nu dorește să folosească WordPress, atunci Constant Contract este următoarea cea mai bună alegere, având în vedere toate avantajele pe care le obțineți pentru acest preț.

3.Gator by HostGator

Gator este un website builder and blogging create de compania HostGator, companie populară în domeniul web hosting-ului.

Gator oferă un tool de tip drag and drop pe care îl puteți utiliza pentru a construi orice tip de site web, inclusiv bloguri, site-uri de business sau e-commerce.  

Este important să nu confundați Gator builder cu HostGator, serviciul de web hosting. Puteți utiliza serviciul de hosting HostGator pentru a porni un blog WordPress spre exemplu.

Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unei platforme de blog-uri și a soluției de găzduire, alta în afară de WordPress, Gator este varianta perfectă.

Pro:

 • Builder ușor de utilizat, de tip drag and drop, folosit la personalizarea site-urilor web.
 • Configurare rapidă – fără probleme tehnice.
 • Copiile de rezervă, securitatea și performanța sunt gestionate de HostGator – scăpați de multe dureri de cap.
 • Domeniul gratuit și certificatul SSL gratuit sunt incluse în toate planurile tarifare.
 • Poți adăuga cu ușurință un magazin e-commerce pe blogul dumneavoastră cu doar câteva click-uri.

Contra:

 • Funcțiile de e-commerce sunt limitate la planuri tarifare superioare.
 • Număr limitat de aplicații și extensii.

Costuri :

Planul Starter costă 3.46$ pe  lună și vine cu toate funcțiile necesare pentru a putea începe un blog de succes, inclusiv un domeniu și un certificat SSL oferite în mod gratuit.

4.WordPress.com

WordPress.com este un serviciu de host pentru bloguri oferit de Automattic, o companie creată de co-fondatorul WordPress.org, Matt Mullenweg.

WordPress.com oferă gratuit un serviciu de blog hosting. Puteți achiziționa opțiuni suplimentare precum un domeniu personalizat, spațiu de stocare suplimentar, dar și alte servicii premium.

Înfințată în 2005 cu scopul de a aduce experiența WordPress unei audiențe mai mari, WordPress.com este un site bun de blog pentru utilizatorii care nu doresc funcțiile avansate ale WordPress-ului propriu.

Pro:

 • Nu necesită configurare
 • Ușor de controlat și utilizat
 • Este complet gratuit dacă vă mulțumiți cu un subdomeniu de forma WordPress.com. Numele gratuit de site arată astfel: https://exemplu.wordpress.com

Contra:

 • Opțiuni limitate pentru a vă extinde site-ul.
 • Nu puteți utiliza teme și plug-in-uri personalizate pentru a vă personaliza blogul. Nu puteți difuza reclame pe blogul dumneavoastră. În schimb, WordPress.com își va afișa anunțurile pe site-ul dumneavoastră gratuit.
 • Nu dețineți blogul dumneavoastră, iar WordPress.com vă poate suspenda contul în cazul în care consideră că violați termenii și condițiile de serviciu.

Costuri:

Contul de bază este gratuit, dar va avea reclame și branding wordpress.com.

Puteți face upgrade la planul lor personal pentru 4$ pe lună ( facturat anual ) pentru a elimina logo-ul WordPress.com și publicitatea de pe site-ul dumneavoastră web. De asemenea, obțineți și un domeniu personalizat – de forma www.siteul tău.com.

Pentru 8$ pe lună ( facturat anual ) puteți obține tool-uri de design suplimentare, dar și spațiu de stocare suplimentar.

Afla si De ce WordPress este cea mai folosită platformă în mediul digital

5.Blogger

Blogger este un serviciu gratuit de bloguri oferit de Google. Oferă o modalitate rapidă și ușoară de a crea un blog pentru utilizatorii începători.

Blogger-ul este una dintre cele mai vechi platforme de blogging existente. A fost lansată prima dată în anul 1999 de către Pyra Labs. Mai târziu, în 2003 , Google a achiziționat Blogger și l-a redesenat ca produsul pe care îl cunoaștem astăzi.

Pentru a porni un blog gratuit pe Blogger, tot ce ai nevoie este un cont Google.

Pro:

 • Blogger este gratuit.
 • Este ușor de utilizat și de gestionat chiar și fără abilități tehnice.
 • Are avantajul oferit de platforma robustă și sigură a Google.

 

Contra

 • Vă limitați la instrumentele de bază pentru blogging și nu puteți adăuga noi funcții pe măsură ce blogul dumneavoastră crește.
 • Opțiunile de design sunt limitate, cu mai puține template-uri disponibile. 
 • Bloggerul nu primește actualizări frecvențe sau funcții noi.
 • Google îți poate suspenda blogul în orice moment sau chiar poate anula serviciul Blogger cu totul – Au un istoric de abandonare a proiectelor fără avertisment prealabil, cum ar fi Feedburner.
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

ReviewHosting