Cum alegi un plan de hosting ? 5 elemente esentiale

Cum alegi un plan de hosting ? 5 elemente esentiale

Cum alegi un plan de hosting ar putea fi intrebarea care o pun aproape toti cei care se afla in situatia de a lansa un site nou.

Există multe firme ce oferă servicii de găzduire web pe piața românească – unele bazându-se pe soluții proprii, altele fiind de fapt reselleri de web hosting. În paralel, se pot contracta astfel de servicii de găzduire web și de pe platforme internaționale, însă din mai multe motive o astfel de alegere nu este recomandată pentru proiecte adresate pieței locale. În primul rând, locația serverelor este clar una la mare distanță de utilizatorii români. Apoi, pot fi diverse probleme de comunicare, inclusiv fus orar diferit.

Cum alegi partenerul pentru găzduire web? Este o chestiune extrem de importantă, căci de seriozitatea providerului și de calitatea serviciilor acestuia va depinde în mare măsură prezența web a proiectului tău, modul în care clienții tăi interacționează cu website-ul (indiferent dacă este vorba despre magazin online, website corporate, blog, ziar online sau orice alt tip de proiect).

De fapt, alegerea providerului de web hosting este mai importantă decât alegerea în sine a unui anumit tip de plan de găzduire (shared sau dedicat). Și asta pentru că, din momentul în care inițiezi o relație cu un partener profesionist, de încredere, cu siguranță acesta te va ajuta să alegi mai departe resursele potrivite proiectului web pe care îl administrezi. Poți folosi un comparator de servicii de web hosting, unde să analizezi părerea experților, dar și recenziile postate de clienți.

 

Iată mai jos principalele elemente de urmărit când alegi oferta unei firme de găzduire web si cateva sfaturi despre cum alegi un plan de hosting

  1.  Garanția unui uptime de cel puțin 99,9%

Website-ul tău trebuie să fie permanent online. Nu se acceptă compromisuri la acest capitol! Pur și simplu, nu poți accepta situația în care pierzi vizitatori / clienți din cauza deficiențelor serviciului de găzduire web. Ai nevoie să te asiguri că firma cu care colaborezi pentru web hosting promite public uptime de 99,9% în mod garantat. Solicită date în acest sens pentru a te asigura de validitatea promisiunii.

Timpul de uptime, care trebuie să fie așadar aproape de 100%, este important chiar și pentru partea de SEO: motoare de căutare precum Google penalizează în rezultatele căutărilor acele website-uri care au timp offline și care nu pot oferi astfel vizitatorilor o experiență ideală pe internet. Nu uita: dacă website-ul tău nu este disponibil chiar și pentru scurt timp, irosești bugete de marketing / publicitate și determini unele persoane să viziteze concurența ta.

 

 

Cum alegi un plan de hosting : 99.99% uptime

    Cum alegi un plan de hosting : 99.99% uptime

2. Suportul tehnic

La orice oră din zi sau din noapte, ai nevoie să știi că firma ta de web hosting îți va fi alături cu suport tehnic profesional, în limba română. Problemele tehnice nu pot fi programate și nu îți permiți deloc să aștepți! Ai nevoie așadar de suport tehnic 24/7, în mod real, profesionist oferit și desigur cât mai prietenos ca abordare. Asadar un aspect crucial in misiunea nostra de azi – cum alegi un plan hosting bun – este si suportul tehnic. Nu toata lumea este familiarizata cu aspectele tehnice din spatele unui website, asa ca suportul trebuie sa fie de nota 10 si foarte prietenos.

cum sa alegi un plan de hosting suport tehnic

  1. Resursele oferite în pachete & prețurile aferente

 

Contează mult, evident, ca firma de web hosting să investească atât pe partea de hardware, cât și pe zona de software. Ai nevoie de resurse consistente în pachetele de găzduire web, opțiuni flexibile, totul gândit pentru a-ți ușura activitatea. Te interesează și prețurile, deci putem vorbi aici de un raport calitate / preț care trebuie să fie excelent.

Cum sa alegi un plan de hosting - Resurse garantate

  1. Locația data centerului

Puține persoane știu că locația data centerului este foarte relevantă. Dacă ai un website dedicat utilizatorilor din România, alege neapărat o firmă de găzduire care are data center local. Peeringul conteaza la fel de mult. Este important ca legatura de la vizitator pana la locatia fizica in data center sa treaca prin cat mai putine noduri de internet. Deci un provider cu multe linii intre principalii furnizori de internet din Romania este de luat in calcul.

  1. Cum sa alegi un plan de hosting - Locatii datacenterReputația companiei

O companie de web hosting care investește în conturarea unei imagini pozitive online este una care are o abordare solidă, pe termen lung, pe piața din România. Caută așadar informații despre firmă și asigură-te că găsești date pozitive inclusiv în presa online, pe publicații de specialitate, eventual chiar reportaje și interviuri cu managementul companiei. Sunt destul de multe website-uri in Romania care au o valoare de piata ridicata si care gazduiesc date foarte valoroase. Si aceste lucruri trebuie luate atunci cand te gandesti cum alegi un plan de hosting, pentru ca firma cu care vei colabora trebuie sa fie de incredere maxima.

 

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

ReviewHosting