De ce WooCommerce este plugin-ul ideal pentru a crea un magazin online

Dacă vrei să lansezi un magazin online profesionist, care să aibă tot ce e nevoie pentru a derula o afacere în acest domeniu, atunci va trebui să iei în considerare WooCommerce. Nu numai că acest plugin gratuit WordPress este simplu de instalat și configurat, însă pe lungă durată este considerat numărul unu în ceea ce înseamnă teme și funcții.

Ce este WooCommerce

În esență, WooCommerce este un plugin care transformă un site WordPress standard într-un magazin de comerț electronic complet funcțional. Instalarea se realizează prin câteva click-uri, după care treci foarte ușor la configurare și la adăugarea efectivă a produselor. Poți utiliza WooCommerce pentru a vinde orice, inclusiv bunuri fizice, produse digitale și multe altele.

Configurarea este proiectată pentru a fi eficientă. Pluginul e deținut de Automatic, aceeași companie care are în posesie serviciul WordPress.com și folosește aceeași abordare în ușurința de utilizare. Există o gamă largă de teme și o listă de funcții în creștere constantă care oferă o bibliotecă extinsă de plugin-uri suplimentare. Mai mult decât atât, popularitatea sa masivă dovedește eficiența și faptul că este foarte mult utilizată de companiile din întreaga lume.

Beneficii 

În afară de instalarea ușoară și configurarea asistată, precum și de disponibilitatea funcțiilor și a temelor, WooCommerce oferă o serie de alte beneficii utile.

Compatibilitatea

WordPress este una dintre cele mai folosite platforme la nivel mondial. Pe lângă faptul că e gratuit, are o groază de teme disponibile și foarte multe funcții ce i le poți adăuga după bunul plac. Cu toate acestea, nu poți să-l folosești că site de comerț electronic fără a instala un plugin precum WooCommerce. Dat fiind acest fapt, compatibilitatea dintre cele două este un foarte bună.

Plata

Abilitatea sa de a se integra cu diferite gateway-uri semnifică faptul că utilizatorii pot opta atunci când vine vorba de plată, cum ar fi cardurile de credit, PayPal și Stripe. De asemenea, achiziționarea unui produs poate fi efectuată fie ca vizitator, fie prin intermediul unui cont de utilizator.

Când vine vorba de procesul efectuării plății efective, WooCommerce, în cazul în care dorești, poate adăuga automat taxa de transport potrivită fiecărui produs și tracking-ul pentru transporturilor internaționale și naționale.

Inventarul WooCommerce

Dacă versiunea standard WooCommerce nu este suficientă pentru tine când vine vorba de gestionarea inventarului, există pluginuri complexe ce te pot ajuta, și care pot automatiza multe sarcini manuale, de altfel consumatoare de timp. Nu e ca și cum ar crește vânzările, dar sunt eficiente în procesul expedierii produselor.

Concluzie

Vânzarea produselor în mediul online este mai ușoară ca niciodată prin intermediul acestui plugin. Nu numai că poți personaliza designul după bunul plac, dar poți crea și propriile categorii de produse pentru a eficientiza cât mai mult experiența în utilizare a clienților.

Parteneriatul dintre WordPress și WooCommerce este soluția ideală pentru lansarea unui magazin online complet funcțional și profesional. Gratuit și ușor de utilizat, acesta e folosit de o multitudine de site-uri din întreaga lume. Singura condiție ar fi să ai o găzduire bună, restul e asigurat.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

ReviewHosting