De ce WordPress este cea mai folosită platformă în mediul digital

La ora actuală, WordPress este cea mai folosită platformă prin care se pun bazele unui website, fie a unei afaceri online. De ce WordPress ? Acest lucru este datorat de către ușurința de utilizare și multiplele funcții pe care le oferă. Însă, cele menționate anterior nu sunt decât o parte foarte mică din elementele care stau la baza răspândirii sale în mediul online. Prin urmare, în cele ce urmează, ți-am pregătit opt motive pentru care WordPress este cea mai răspândită platformă web.

1. Ușurința de configurare

Majoritatea persoanelor nu doresc să-și piardă timpul pe crearea unui site de la zero, deoarece există lucruri mult mai importante pe care se pot axa. Dacă dorești să ajungi pe piața online rapid, fără a fi nevoie de cunoștințe tehnice, WordPress este ideal. Configurarea are loc printr-un proces simplu, în trei pași: îți cumperi un domeniu și o găzduire web, te conectezi la panoul de control al furnizorului de hosting și instalezi WordPress printr-un simplu click.

Tot ce va trebui să faci în continuare este să alegi cea mai potrivită temă și să creezi paginile dorite. Totul se efectuează ușor, iar în plus nu e nevoie să știi programare.

2. Gratuit și versatil pentru orice fel de afacere

WordPress este un proiect open-source, lansat în jurul anului 2003. Asta înseamnă că e dezvoltat de o întreagă colectivitate de contribuitori din întreaga lume. Proiectele cu sursă deschisă sunt de obicei gratuite, cu o comunitate în spate. Utilizatorii participă adesea la aceasta în calitate de testeri beta sau ca simpli susținători.

Spre deosebire de Magento, care e creat special pentru comerț electronic, WordPress este extrem de versatil și poate fi utilizat pentru a pune bazele oricărui site, indiferent de proiect sau afacere: magazin online, agenție imobiliară, servicii profesionale, blog, sedii și evenimente, etc.

Într-adevăr, există plugin-uri disponibile care te pot ajuta să adaugi funcțiile specifice de care ai nevoie, cum ar fi pluginul WooCommerce, utilizat pentru a crea magazine online.

3. Găzduire WordPress dedicată

Pentru ca site-ul tău WordPress să funcționeze cât mai bine, ai nevoie de o găzduire web performantă, fiabilă și sigură. Cu toate acestea, deoarece WordPress are propriile sale necesități, nu toate pachetele de găzduire sunt configurate pentru a oferi performanțe optime. Din acest motiv, multe companii optează pentru găzduire dedicată WordPress, în cazul în care este proiectată în funcție de nevoile specifice ale acestei platforme. Asta îl ajută să se încarce mai repede, să gestioneze mai mult trafic, să prevină problemele care cauzează picarea sa și îl face mai puțin vulnerabil la intruziuni. 

Adesea, serverele de acest gen au WordPress-ul gata instalat, iar tot ce trebuie să faci este să te conectezi. În prezent, din ce în ce mai multe firme oferă acest gen de găzduire, așadar ai un motiv în plus de a alege această variantă.

4. O gamă uriașă de teme

A fi unic este principiul care diferențiază un brand față de concurenți. Acesta este clar elementul cel mai important pentru atragerea și păstrarea clienților. Partea bună la WordPress e faptul că există mii de teme gratuite din care poți alege pentru a crea diferite tipuri de site-uri. Pentru mulți, problema stă în faptul că sunt atât de multe încât nu știu ce să aleagă. Dacă niciuna dintre ele nu se pliază conform nevoilor tale, atunci poți să te orientezi spre temele plătite disponibile de la dezvoltatorii de pe internet.

Acestea vin cu o gamă largă de culori, fonturi și template-uri care să te ajute să creezi site-ul perfect iar fiecare temă individuală are propria sa gamă de opțiuni și funcții speciale. De asemenea, există posibilitatea de a personaliza temele pentru a le face să meargă mai bine pentru afacerea ta.

5. Este o platformă prietenoasă cu SEO

Optimizarea motoarelor de căutare (SEO) este esențială dacă dorești ca site-ul tău să fie plasat cât mai corespunzător în clasamentul acestora. Deși SEO este un proces continuu, WordPress are multe funcții încorporate, cum ar fi modul în care structurează un site, lucru care ajută paginile să funcționeze mai bine. În plus, există câteva pluginuri SEO standard profesionale care pot ajuta în implementarea strategiilor SEO extrem de eficiente.

6. Funcționalitate inegalabilă

Un plugin este o aplicație software care oferă funcții suplimentare. Cu aproape 55.000 de plugin-uri gratuite disponibile direct din platforma WordPress, poți adăuga orice tip de extensie imaginabilă unui website – indiferent că este vorba despre statistici, securitate, marketing prin email, comerț electronic, SEO, optimizarea imaginilor, etc. Nicio altă platformă nu se apropie de aceasta în ceea ce privește numărul plugin-urilor oferite.

7. Securitate încorporată

Securitatea unui website este importantă, nu doar pentru a preveni hackingul sau infectarea acestuia cu malware, ci pentru a proteja datele clienților tăi și pentru a te ajuta să respecți numeroasele reglementări, cum ar fi PCI DSS sau GDPR. Prin urmare, este o veste bună că WordPress oferă o mulțime de funcții de acest gen pentru a ajuta site-urile să rămână în siguranță.

Platforma este actualizată regulat și automat de fiecare dată când sunt descoperite noi amenințări cu un caracter important, în plus și pluginurile vor lansa noi update-uri la nevoie. De asemenea, există posibilitatea de a configura ca toate acestea să se desfășoare automat, în așa fel încât să nu îți bați capul cu ele.

8. Prezență online îmbunătățită

Acum că ai descoperit această minunată platformă; proiectarea, funcționalitatea și performanța, calitatea conținutului și implementarea acestuia în Google, va face ca site-ul tău să fie un succes.

Sigur, va dura ceva timp până îți vei da seama ce funcționează cel mai bine pentru tine în mediul online, dar cu WordPress, va dura mai puțin timp, deoarece ai la dispoziție tot ce trebuie fără a investi o sumă prea mare de bani. 

Concluzie

34% din site-urile din întreaga lume sunt construite prin WordPress și sunt utilizate de mărci precum Facebook, Microsoft, Mercedes-Benz, BBC și Bloomberg. De ce este folosită și de companii de top? Cu siguranță nu doar pentru că este gratuit. Mult mai importante sunt lucrurile uimitoare de care este capabil și din acest motiv rămâne alegerea numărul unu pentru companii, indiferent că sunt mari sau mici.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

ReviewHosting