Search and replace în WordPress

În funcție de circumstanțele în care vă aflați dumneavoastră, uneori trebuie să actualizați lucrurile bulk pe site-ul dumneavoastră WordPress. Poate că tocmai ați migrat de la HTTP la HTTPS și trebuie să actualizați toate adresele URL HTTP codate în baza de date. 

Sau poate că schimbați domeniile și trebuie să actualizați toate referințele bazei de date. Există multe scenarii în care să știți să efectuați o căutare bulk cu WordPress și să înlocuiți datele poate deveni foarte util. De asemenea, vă poate economisi mult timp, uneori chiar sute de ore!

Search and Replace în WordPress

Există o mulțime de moduri diferite în care puteți efectua o acțiune de tip Search and Replace în WordPress. În acest articol, vom parcurge trei opțiuni diferite recomandate.

  • Better Search Replace Plugin
  • Interconect Search Replace DB PHP Script
  • WP-CLI

1.Better Search Replace Plugin

Pluginul Better Search Replace este dezvoltat de minunata echipă WordPress de la Delicious Brains și este inspirat de scriptul de interconectare / IT PHP din opțiunea 2 de mai jos. Acești oameni știu un lucru sau două despre dezvoltarea WordPress. În momentul scrierii acestui lucru, pluginul are în prezent peste 900.000 de instalări active și o notă de 4.5 stele din 5. De asemenea, este actualizat în mod activ. Îl puteți descărca din depozitul WordPress sau căutându-l în tabloul de bord WordPress sub plugin-uri „Adăugare noi”. Unele dintre caracteristicile acestui plugin includ:

  • Suport de serializare pentru toate tabelele
  • Posibilitatea de a selecta tabele specifice
  • Posibilitatea de a rula „dry run” pentru a vedea câte câmpuri vor fi actualizate
  • Nu există cerințe de server în afară de aceea de a rula o instalare a WordPress
  • Suport multi-site WordPress

Există sute de scenarii și cazuri de utilizare diferite. În opțiunile „Better Search Replace”, veți putea căuta cu ușurință orice referințe HTTP cu hard code și actualizați versiunea HTTPS.

Există, de asemenea, o versiune pro a plugin-ului disponibilă, care vă oferă și mai multe funcții. Puteți consulta documentația lor oficială despre cum să utilizați mai bine pluginul.

2.Interconect Search Replace DB PHP Script

O a doua opțiune pe care o aveți pentru a rula o acțiune de tip Search and Replace în WordPress este să folosiți un script PHP gratuit de la interconnect/it numit Search Replace DB.

Important!

Utilizarea acestui script ar putea sparge site-ul dumneavoastră WordPress dacă nu știți ce faceți. Dacă nu vă simțiți confortabil, vă rugăm să consultați mai întâi un dezvoltator sau o firmă de hosting web. Din acest motiv noi vă recomandăm să folosiți mereu doar firme de hosting care oferă un suport excelent clienților săi.

Acest script există încă din 2011, iar dezvoltatorii îl actualizează în mod activ. Cei de la Interconnect/it sunt cunoscuți pentru vasta lor activitate de consultanță și dezvoltare WordPress. Pentru a utiliza scriptul, pur și simplu descărcați fișierul zip, extrageți dosarul numit search-replace-db-master și redenumiți-l în ceva secret la alegere. În exemplul nostru, l-am redenumit update-db-5115. Apoi încărcați-l prin FTP, SFTP sau SCP în directorul public al serverului dumneavoastră web. Acesta este de obicei același director care conține dosarul dumneavoastră / wp-content. Apoi navigați la dosarul secret din browserul dumneavoastră, cum ar fi https://domain.com/update-db-5115.

De asemenea, este foarte important datorită motivelor de securitate să ștergeți acest script după ce ați terminat! Puteți face click pe butonul „delete me”.

Dacă nu ștergeți scriptul după utilizare, acesta ar putea face site-ul dumneavoastră vulnerabil la atacuri. De asemenea, este recomandat să verificați de două ori pe serverul dumneavoastră web pentru a confirma dacă dosarul / scriptul a fost eliminat complet.

3.WP-CLI

Și în final, ultima metodă recomandată pentru efectuarea unei acțiuni de search and replace în WordPress este să o faceți direct cu WP-CLI. Acestă opțiune este pentru dezvoltatorii WordPress sau pentru utilizatorii experimentați. Unele companii de hosting oferă clienților Google Cloud acces SSH, astfel încât să poată utiliza WP-CLI.

Exemplu de comandă:

wp search-replace ‘http://example.dev’ ‘http://example.com’ –precise –recurse-objects –all-tables

Afla si WP-CLI v2 – Gestionarea WordPress din terminal

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

ReviewHosting