Cum migrezi un site web de pe un server pe altul ghid incepători

Sunt multe motive care pot duce la schimbarea hostului sau a serverului. Este posibil să fie depășit planul dumneavoastră actual de găzduire sau ați găsit un host mai bun, mai rapid.

Pentru a schimba serverele este suficient un singur motiv. Citiți mai departe pentru a afla cum migrezi un site web de la un server la altul cu ușurință.

Verificați de două ori noul server

Este logic să verificați planul de găzduire înainte de a schimba serverele. Vreți să fiți absolut sigur că noul server răspunde nevoilor dumneavoastră.

Noul dumneavoastră server ar trebui să aibă lățimea de bandă și viteza necesara pentru a îmbunătăți performanțele site-ului dumneavoastră web, nu să îl încetinească.

Luați-vă un moment pentru a afla mai multe despre lățimea de bandă și despre cum poate afecta aceasta site-ul dumneavoastră.

Efectuați o copie de rezervă a site-ului dumneavoastră

După ce v-ați ales noul server și / sau plan de găzduire, puteți face apoi pașii necesari pentru migrarea site-ului dumneavoastră către noul server.

Acest proces începe cu efectuarea unei copii de rezervă a site-ului dumneavoastră. Puteți face acest lucru în CPanel. În fișier, faceți click pe back-ups. Veți avea apoi opțiunea de a genera o copie de rezervă completă. Alegeți directorul principal de pe pagina următoare și verificați dacă doriți sau nu o notificare prin e-mail atunci când copia de rezervă este finalizată.

După finalizarea copiei de rezervă, puteți descărca fișierul comprimat. Nu vă alarmați fiindcă are o extensie de fișier de tip .gz.

FTP este o modalitate ușoară de a face copii de rezervă. Când faceți back-up cu FTP, tot ce trebuie să faceți este să încărcați fișierele pe noul server.

Cum migrezi un site? Tot ce vă trebuie este un client FTP, cum ar fi Filezilla și informațiile de conectare FTP ale serverului vechi.

Adăugați domeniul dumneavoastră la serverul nou

Dacă schimbați hostul va trebui să adăugați site-ul dumneavoastră pe noul server. Este posibil ca hostul să fi făcut deja acest lucru pentru tine. 

Nu uitați de e-mail

Când migrați un site web vă concentrați atât de mult pe site-ul dumneavoastră încât uitați să configurați conturile de e-mail cu noul cont de găzduire.

Acest lucru ar putea să vă provoace o lipsă de e-mailuri potențial importante pentru o perioadă.

Veți merge la e-mail în CPanel sau la setările de e-mail din noul cont de host. Veți merge apoi la conturi de e-mail și veți crea acolo adresele de e-mail.

Dacă utilizați Gmail sau Outlook, nu uitați să schimbați setările serverului de mail pentru a reflecta modificările dumneavoastră de parolă și e-mail.

Verificați ce tool-uri oferă hostul dumneavoastră

Este posibil să fi migrat către un host care să vă ofere tool-uri care vor facilita migrarea site-ului web. Dacă aveți un site WordPress, hostul dumneavoastră poate avea un plug-in de migrare care va ușura foarte mult întregul proces.

Trebuie doar să instalați acel plug-in urmând instrucțiunile și asta este tot.

În această situație puteți sări direct la pasul prin care vă schimbați DNS-ul.

Citeste si Cum sa alegi cel mai bun serviciu de web hosting

Încărcați-vă site-ul prin FTP

Dacă hostul dumneavoastră nu are un plug-in sau o metodă ușoară prin care vă puteți migra site-ul dumneavoastră web, atunci puteți încărca fișierele prin FTP. De data aceasta va trebui să aveți informațiile de conectare FTP ale noului dumneavoastră server, apoi să încărcați fișierele pe noul server.

Schimbați-vă DNS-ul

În cele mai multe cazuri, este mai ușor să le păstrați la companii separate.

Veți schimba gazdele mai des decât trebuie să schimbați locul în care este înregistrat.

În plus, transferul unui nume de domeniu poate dura puțin.

Indiferent unde aveți numele de domeniu trebuie să vă asigurați că indică noua gazdă în setările DNS.

Noua dumneavoastră companie de host vă va oferi setările DNS corecte. Veți privi ceva de genul “ ns1.newhostingco.com, ns2.newhostingco.com, ns3.newhostingco.com ”.

Dacă păstrați același host și schimbați doar serverele veți dori să consultați hostul dumneavoastră pentru a afla care vă este noul dumneavoastră DNS.

Așteptați și testați

Atunci când efectuați o modificare a DNS-ului site-ului dumneavoastră trebuie să așteptați ca modificările să se propage. Asta înseamnă că toate celelalte servere sunt actualizate la noul dumneavoastră DNS.

Propagarea modificărilor DNS poate dura până la 48 de ore.

După ce au avut loc modificările, doriți să parcurgeți și să testați site-ul dumneavoastră pe serverele noului host. Verificați toate paginile, asigurați-vă că conținutul apare corect și dacă este nevoie efectuați modificări suplimentare, puteți instala un plug-in under construction, astfel încât vizitatorii site-ului să nu primească o eroare 404.

Ce se întâmplă dacă doriți să începeți de la zero?

În unele cazuri nu doriți decât să începeți un site web complet nou. În acest caz, veți dori să configurați un site de înscenare pe noua gazdă sau pe un site temporar.

Veți începe apoi să creați reproiectarea site-ului dumneavoastră. Dacă doriți să copiați peste conținutul dumneavoastră, puteți face o copie și să lipiți paginile pe noul dumneavoastră site.

Dacă eliminați pagini, veți dori să configurați redirecționări pentru acele pagini  astfel încât să nu vă încurce din punct de vedere al SEO-ului. Puteți utiliza un plug-in pentru a configura redirecționările de pagini.

După ce noul dumneavoastră site este gata de funcționare veți modifica setările DNS, așteptați și testați noul site. 

După ce sunteți sigur că noul dumneavoastră site funcționează, puteți părăsi oficial vechea companie de hosting.

Cum migrezi un site web de pe un server pe altul

Nu știi niciodată când trebuie să migrezi un site web de la un server la altul. Este posibil să fie nevoie să vă schimbați hostul sau să vă actualizați planul de host.

Este un proces surprinzător de simplu. Asigurați-vă că faceți o copie de rezervă a site-ului, mutați fișierele de la un server la altul și schimbați DNS pentru a indica noile servere.

Dacă nu doriți să migrați fișierele prin FTP, puteți apela la un plug-in care facilitează migrarea site-ului dumneavoastră. Chiar și începătorii pot migra un site web întreg în doar câteva minute.

Elimina problemele legate de gazduire cu planurile celor de la  THCWeb Hosting Romania, servicii de top recunoscute international.

 

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

ReviewHosting